luni, 13 iunie 2011

Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii

Ingrediente:
12 ardei mijlocii,
750 g carne,
2 cepe,
2 linguri orez,
1 lingura untura,
marar si patrunjel tocat,
sare,piper,
2 rosii;
Sosul:
1/2 kg rosii,
1/2 ceapa,
1 lingurita zahar,
lingurita faina,
sare,
patrunjel tocat,
1 lingura untura,
smintina
Preparare:
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie. Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos. Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate). Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa. Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata. Se servesc cu smintina

Un comentariu: