luni, 13 iunie 2011

Chiftelute marinate

Ingrediente 4 portii:
1 ceapa, tocata marunt,
3 felii de paine uscata, curatate de coaja,
100ml lapte,
450g carne de vita, tocata,
1 ou, batut,
2 linguri cascaval, ras,
1 legatura patrunjel verde, tocat,
 faina pentru modelat,
750ml suc de rosii,
1 foaie de dafin,
ulei pentru prajit
Preparare:
Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si caliti timp de 3-4 minute, la foc mic, amestecand continuu. Puneti painea la inmuiat in lapte, timp de 10 minute. Puneti carnea intr-un castron. Stoarceti painea si adaugati-o peste carne. Adaugati ceapa calita, oul, parmezanul si patrunjelul; potriviti de sare si piper. Amestecati cu mainile compozitia pentru a deveni cat mai omogena. Presarati o suprafata cu faina si modelati chiftelute mici, rotunde. Intr-un vas, incalziti sucul de rosii, adaugati 1 praf de sare si 1 foaie de dafin si tineti la cald. Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti jumatate din cantitatea de chiftelute. Adaugati-le in sos.
Prajiti restul de chiftelute si adaugati-le in sos. Fierbeti la foc potrivit, timp de 20 minute. Se servesc cu spaghete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu